Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Oynadığım karaktere gıcık oluyorum, tam dayaklık!

ATV'nin 'Evli ve Öfkeli' dizisinde karısını aldatıp terk eden 'Engin'i oynayan Kemal Pekser: 'Engin'in tam aksine tek eşliliğin kutsallığına inanan biriyim. Provada bile 'Engin'e gıcık olmuştum. Bu karakter gerçekten tam dayaklık!

Genç oyuncu Kemal Pekser, ATV'nin sevilen dizisi 'Evli ve Öfkeli'de 'Engin' karakterini canlandırıyor. Ayça Erturan'ın oynadığı 'Dilek'i aldatıp başka bir kadınla birlikte olan 'Engin'e gıcık olduğunu söyleyen Pekser, tek eşliliğe inandığını belirtiyor. Yakışıklı oyuncu, futbolcu olma hayaliyle gittiği İstanbul'da 10 senede sekiz dizide oynadı. Kitesurf eğitmenliği de yapan Pekser'le bilinmeyen yönlerini konuştuk...
'Evli ve Öfkeli', kısa sürede popüler oldu. Diziden sonra hayatınız nasıl değişti?
Valla çok şey değişmedi ama popüler ve çok izlenen bir dizide rol almak bilinirliği artırıyor tabii. Bana şu an için yansıyan tek değişiklik; insanların ilgisinin biraz daha artmış olması. Onun dışında yine aynı kahve dükkanında kahvemi içiyorum, Belgrad ormanında koşmaya gidiyorum, Maçka Parkı'nda boks antremanı yapıyorum.
Dizinin başarısını neye bağlıyorsunuz?
Dizi olayları futbol gibi bence; iyi bir kadro, sadece yıldızlardan oluşmaz, onların uyumu ve arkadaşlığı da önemlidir. Sadece yetenekli değil, aynı zamanda güzel enerjili insanlar olarak bir aradayız. Bizim hikayemiz hem eğlenceli, hem de trajikomik. Herkesin günlük hayatında rastlayabileceği olaylardan alıntılar var.
Bu dizide rol almanızda ne etkili oldu?
Canlandırdığım 'Engin' karakterinin, benim tam zıttım bir kişilik olması çok etkili oldu. Daha okuma provalarında 'Engin'e gıcık olmuştum. Hiçbir özelliği, huyu suyu benimle bağdaşmıyor. En basitinden; ben hayatımda kimseye 'Seni sevmiyorum artık' demedim. Provalarda 'Ne kadar ağır bir laf, bu ne acımasızlıktır!' diye düşünmüştüm. Küfürden beter bir laf bence. Bu karakteri oynamak benim için ters köşe yapmak ve sınırlarımı görmek için bir şanstı.

AYÇA'YI ÜZÜNCE GÖZLERİM DOLUYOR

Rol arkadaşlarınızla aranız nasıl?
Ayça (Erturan) gibi bir rol arkadaşım olduğu için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Enerjisi beni çok etkiliyor. Bazen sahne sırasında oyundan çıkıp onu üzdüğüm için gözlerimin dolduğunu söyleyebilirim. Biz ekip olarak paletteki farklı renkler gibiyiz; hepsi ayrı bir yetenek, ayrı bir renk.
'Engin'le ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz?
Genelde beni tanıyanlar 'Kemal sen hiç böyle bir adam değilsin' diyorlar. Ben evlilik kurumunun kutsallığına ve tek eşliliğe inanan bir adamım. Diğer taraftan karakterin itici yönleri ve eşine yaşattıklarından dolayı nefret dolu mesajlar da geliyor. Aslında böyle şeyler oldukça 'Demek ki başarmışım' diyorum. Çünkü bu karakter gerçekten tam dayaklık.
'Engin' gibi adamlar var mı etrafınızda?
O çok bencil bir adam. Çevremde bu tipte insan yok. Tabii ki aşk ya da sevgi ya da bazı paylaşımlar bittiyse evliliği sürdürmek doğru değil ama aldatmak ya da bir şeyleri bitirirken yıkıp dökmek hiç hoş değil. Ben 'Engin'in tam aksine birini kırmaktan çok imtina ederim. 'Engin' Mars'tan, ben dünyadanım sanki. Engin'in başına gelecek çok şey var ama haberi yok!
Aldatma olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evlilik, birbirine güvenme sanatıdır. Aldatma varsa, o sanatı bozmuş olursunuz. Hayatımda kimseyi aldatmadım ama çok aldatıldım. Tek eşliliğin en doğrusu, en saygılısı ve özeli olduğunu düşünüyorum. Aldatma varsa, evlilik veya ilişki sonlanmalı.
Böyle acı bir tecrübe yaşadınız mı?
Çok aldatıldım ama sonra ne hikmetse hepsi geri döndü ama ben orada yoktum. İnsanlar arkadaşlıklarında bile kandırma ve aldatma yoluna gidebiliyor günümüzde. O yüzden çok az insana güvenirim ve tek kişilik yaşamayı çok severim. Motoruma atlar gezerim ya da kışın kaymak için dağa çıkarım, yazın da kitesurf yapmaya giderim güzel Ayvalık'ıma. Bunlar bana yeter.
Popüler olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Düşünmüyorum ve pek bir şey ifade etmiyor benim için. Tanınmayı, popülerliğe tercih ederim. Çünkü popülarite bir gün biter ama tanınmayı başardıysanız bu her daim devam eder. Ben olduğum gibi bir adamım, rolü sadece ekranda yaparım.

MOTOSİKLET MEDENİYETTİR


Oyunculuğun yanı sıra birçok uğraşınız var...
Çok uzun süre tenis oynadım, bir dönem özel dersler verdim. Kitesurf eğitmenliği yapıyorum. Bunun dışında DJ'lik yapıyorum. Motosiklet olmazsa olmazım. Sunuculuk, ilk göz ağrım. Haftanın üç-dört günü Belgrad Ormanı'nda koşarım. Diğer günlerde de kickboks yapiyorum. Yani pek duramıyorum ben.
Motosiklete ne zamandır biniyorsunuz?
Kaç motorunuz oldu şimdiye kadar? Bu zamana kadar altı motosikletim oldu. 16-17 yaşından beri motosiklete biniyorum, herkese de tavsiye ederim. Sürüş eğitimi ve ehliyet aldıktan sonra tabii. Aramıza katılın siz de. Motosikletin medeniyet olduğunu ve kendine has bir yaşam felsefesi barındırdığını düşünenlerdenim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA