Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kısırlı marul dolması

Marulu yıkayın. Bulguru geniş bir tepsiye yayın. Üzerine sıcak su gezdirin, iyice şişene kadar bekletin. Domates ve salatalığın kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Taze soğanı ve maydanozu kıyın. Bulgurlar şişince üzerine biber salçasını koyun, iyice karıştırın. Yeşillikleri de ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatı ekleyip, iyice harmanlayın. Kısırı, suyu süzülmüş olan marul yapraklarının içine doldurun. Kürdanla kenarlarından sıkıca tutturup, servis yapın.

Malzemeler
1 adet marul
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
Tuz
2 adet domates
4 adet salatalık
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber
Kimyon

* * *
Halk böreği
Yufkalardan birini düz bir zemine açın. Dörder adet üçgen olacak biçimde kesin. Domatesleri ve biberleri küçükçe doğrayın. Beyaz peyniri rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Baharatları ekleyin. Hazırladığınız harcı üçgen biçimindeki yufkaların geniş kenarına koyun. Sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkayı da üçgen biçiminde kesin, içi dolu yufkaların üzerine sarın. Kızgın yağda kızartın.

Malzemeler

2 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr. beyaz peynir
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
3 adet biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızıbiber

* * *
Sosisli dürüm
Sosisleri ortadan ikiye kesin. Margarinle her yerini kızartın. Kızaran sosisleri lavaş ekmeklerinin arasına koyun. Kaşar peynirini rendeleyip, sosislerin üzerine serpin. Hardal ve ketçabı karıştırın. Peynirlerin üzerinde gezdirin. Dürümü katlayarak sarın. Yeşilliklerle beraber servis yapın.

Malzemeler
4 adet sosis
1 çorba kaşığı margarin
4 adet lavaş ekmeği
150 gr. kaşar peyniri
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ketçap

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA