Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Semizotlu tavuk sote

Tavuk göğüslerini dilimleyip, soğanla birlikte haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanları 1 çorba kaşığı margarinde kavurun. Salça ilave edin. Tavuk göğüslerini de ekleyip, kavurun. Haşlama suyundan da 1 su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatın. Semizotunu yıkayıp incecik kıyın, sosa karıştırın. Tuz, karabiber katın. Bir taşım daha pişirin.

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
1 demet semizotu
Tuz, karabiber

* * *
Un çorbası
Margarini eritin, yavaş yavaş unu ilave edin. Sütü ilave edin. 5 dakika daha kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, kırmızıbiberi yağda kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
4 su bardağı et suyu
Tuz l1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber

* * *
Lokma tatlısı
Büyük bir su bardağına ılık su, şeker ve mayayı koyun. Maya kabarana kadar bekletin. Daha sonra geniş bir kaba alın. Unu ilave edip, yoğurun. Hamur katı olursa biraz daha ılık su ilave edin. Üzerini örtüp, 30 dakika bekletin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Kızgın yağda kızartıp, soğuk şerbetin içine atın.

Malzemeler
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
Bir tutam tuz Şerbeti için: 2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA