Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosisli pilav

Üç su bardağı suyu kaynatın. İçine pirinci ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edip, 15 dakika pişirin. Havuç ve patatesi küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı üç dakika kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Karışımı pilava ilave edin ve beş dakika daha pişirin.

Malzemeler
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1'er adet patates ve havuç
3 adet sosis
1 adet sarmısak
1 su bardağı bezelye
Tuz

* * *
Patatesli poğaça
Bir kapta hamur için sıvıyağ, margarin, su, tuz ve aldığı kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Patatesleri haşlayıp ezin, peynirlerle karıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlerin üzerine içi pay edin. Yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
Hamur için: 3/4 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un İçi için: 2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

* * *
Havuç lokması
Havuçları soyup, rendeleyin. Tavada şeker ile sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. 3-4 dakika pişirin, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip servis yapın.

Malzemeler
1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hindistancevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA