Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yapımı kolay kadınbudu köfte

Pirinci 10 dakika haşlayın. Cam bir kasenin içine kıymayı, soğumuş pirinci, kaşar peynir rendesini, rendelenmiş soğanları, kekik, karabiber ve tuz koyun. Daha sonra maydanozları ince ince kıyın ve içine ilave edin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızartın.

Malzemeler
500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber, tuz
1 çay bardağı un
2 adet yumurta

* * *
Kereviz pizzası
Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı kekikle birlikte yağın yarısıyla kavurun. Tost ekmeklerini küp küp keserek kalan yağda kızartın, soğan ve sarmısaklarla karıştırarak fırın tepsisine yayın. İki yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpın. Yarısını ekmeklerin üzerine dökün. Kerevizleri rendeleyin, kaynamakta olan suda bir dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin. Bir yumurtanın sarısını ve kerevizleri kremalı karışıma ekleyin. Yumurta akını kar yapın ve kerevizlerle karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine boşaltarak 175 derece fırında pişirin.

Malzemeler
2 adet soğan
1 diş sarmısak
1 tutam kekik
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dilim tost ekmeği
3 adet yumurta
1 kutu krema
Tuz, karabiber
4 adet kereviz
4 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker

* * *
Çikolatalı muzlu kek
Küçük bir kapta yağ, şeker ve çikolatayı eritin. Ayrı bir cam kasede muz ve yumurtaları blender yardımıyla karıştırın. Eritilen çikolatalı karışımı, çırpılan muz ve yumurtalı karışımın içine döküp, karıştırın. Bir bardak unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip, karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Malzemeler
1 paket bitter çikolata
2 adet muz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA