Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Limonlu soslu kek

Tozşeker ve yumurtaları beş dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudraşekeri karışımını gezdirin.

MALZEMELER
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Sosu için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *

Zeytinyağlı kepekli kurabiye

Zeytinyağı ve şekeri beş dakika çırpın. Süt ve yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine normal ve kepekli un ile kepeği de ekleyin. (Kepeği fırın ve marketlerde bulabilirsiniz.) Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, hamuru birkaç dakika daha elinizle yoğurun. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız yumuşak hamurdan elinizle parçalar koparıp, şekil vermeden tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı kepekli un
1 su bardağı normal un
2 çorba kaşığı kepek
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

* * *

Deniz börülceli enginar
Enginarları limonlu suda haşlayın. Börülceyi karbonatlı bol suda haşlayın, soğuk suda beş dakika bekletin. Süzdükten sonra uç kısımlarından tutup sıyırarak kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp, üzerine limon suyu, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. Enginarları servis tabağına alın. Havucu soyup dilimleyin ve enginarların içine yerleştirin. Üzerine börülceyi paylaştırın.

MALZEMELER
1 demet deniz börülcesi
4 adet enginar
1 adet limonun suyu
Bir tutam karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
Dereotu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA