Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmek üstü sarmısaklı köfte

Yarım kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarımsak
Çok az sıvıyağ
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
Tuz, karabiber, kekik
1 çay bardağı kaşar peyniri
Bir kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dilediğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin. Tavadaki yağı döküp, aynı tavada zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

* * *

Pirinçli tavuk salatası
1 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet taze soğan
4 adet mantar
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp, soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp, karıştırın. Limon suyunu ekleyerek servis yapın.

* * *

Hindistancevizli kurabiye
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı hindistancevizi
Bir tutam tuz
Bir paket mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur kıyır kıyır bir hal alınca içine yumurtayı ekleyip, yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA