Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karamelli şeker

1 su bardağı tuzsuz badem
2 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
2 damla limon suyu
Bademleri beş dakika haşlayıp, kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurun. Tozşeker ve suyu kaynatın. Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip, iki dakika daha kaynatın. Ocağı iyice kısıp, tereyağı, tarçın ve karbonat ekleyin. Biriki dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp, soğumaya bırakın. Bıçakla kesip servis yapın.

Sebzeli biftek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan
6-7 adet arpacık soğanı
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
Bir tencereye zeytinyağını koyup, ince kıyılmış kırmızı soğan, temizlenmiş arpacık soğan ve sivribiberi kavurun. Etleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Patlıcanı ve domatesi küp doğrayıp, tencereye ekleyin. Un, tozşeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip, iki dakika daha soteleyin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Havuç kızartması
Yarım kg. havuç
1 çay bardağı un
Yarım çay kaşığı domates salçası
Yarım kg. yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
Havuçları yıkayıp temizleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Unu bir kaba alıp, üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp, kızartın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA