Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırın sütlaç

Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve üç su bardağı suyla yumuşayana dek pişirin. Fazla suyu varsa alın. Yani pirinç suyunu çekmeli ama lapa olmaması gerek. Sütü koyup beş dakika pişirin. Damla sakızı ve şekeri tencereye ilave edin. Bir çay bardağı suyla açılmış nişastayı da karışıma ilave edin ve koyulaşana dek pişirin. Yumurta sarılarını çırpın, sütlaçla ılıklaştırın. Sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Sütlacı fırın kaplarına paylaştırın. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun.

MALZEMELER

6 çorba kaşığı pirinç
3 su bardağı su
8-9 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı ufalanmış damla sakızı
3 çorba kaşığı buğday nişastası

Kuskus salatası
Kuskusu, tuzlu kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Derin bir kaba aktarın. Üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Sarmısakları ezerek karışıma katın. Tekrar karıştırın ve salatanın üzerini kabın şeklini alması için düzleştirip soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Salata dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
1 paket kuskus
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
Tuz

Garnitürlü tavuk sarma
Tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpip garnitürü tavuğun kenar kısmına koyun, rulo şeklinde sarın. Sardığınız bu ruloları alüminyum folyo kağıdı ile sarın. Kenarlarını da sıkarak, her tarafının iyice kapalı olmasına dikkat edin. Tencerede bol su kaynatıp, tavukları haşlayın. Haşlama esnasında içine tuz, zeytinyağı ve sarmısak ilave edin. Folyodan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı konserve garnitür
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA