Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Domates çorbası
8 adet domates
3 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Karabiber
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyup bütün olarak tencereye koyun. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve blenderden geçirip yeniden tencereye koyun. Üzerine süt, muskat, karabiber ve tuzu ilave ederek 15-20 dakika daha pişirin. Kaşar peynirini yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Peynir, hafif kızarmaya yüz tutunca ocağı kapatın. Peynir iyice soğuduktan sonra elinizle kırın ve çorbayla birlikte servis yapın.

Patatesli külbastı pane
8 adet patates
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı margarin
4 adet külbastı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp ezin. Sıcak süt, margarinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Külbastıları kalan margarinle kızartın. Üzerine sıcak su koyup 20 dakika pişirin. Pişen etleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Daha önce kızarttığınız etleri tavada arkalı önlü tekrar kızartın. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı zeytinyağında sote edin. Patates püresinin üzerine maydanozu ve külbastıyı koyarak servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA