Semizotunu temizleyip yıkayın ve irice doğrayın. Küp küp doğranmış soğanı ve sarmısağı tereyağında kavurun.
Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine semizotunu ekleyin. Birkaç dakika sonra küp küp doğranmış domatesleri katın, beş dakika soteleyin.
Üzerine pirinç, limon tuzu, su ve tuz ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
2 demet semizotu
200 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
5 adet domates
2 çorba kaşığı pirinç
2 küçük parça limon tuzu
1 çay bardağı su
Tuz
Fırında erişte
Erişteyi haşlayıp süzün. Margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine unu ilave edin ve iki dakika daha kavurun, yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın ve ocaktan alın. Eriştenin üzerine sütlü karışımı, kaşar peynirinin yarısını, tuzu ve hardalı katıp karıştırın. MALZEMELER
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz
Dondurmalı mereng
Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizi ekleyip sertleşinceye kadar çırpın. Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye şeritler halinde sıkın. Oda sıcaklığında bir saat bekletip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp içinde 10 dakika daha bekletin. Soğuyan bezeleri ufalayın, ufalanmış gofret ve dondurmayla karıştırın. Küçük kalıplara boşaltın. Buzlukta soğuttuktan sonra ters çevirerek çıkarın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
4 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet çikolatalı gofret
150 gr. kaymaklı dondurma