Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kuşbaşı

Patates ve havuçtan sebze oyacağı ile yuvarlaklar çıkarıp kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp üzerine et ve sekize bölünmüş soğanı ilave edin. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Üzerine arpacık soğan, patates ve havucu ilave edip beş dakika birlikte kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak su, tuz ve defne yaprağını tencereye alın. 10 dakika orta ateşte pişirdikten sonra da altını kısın. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
10 adet arpacık soğan
1 adet büyük boy havuç
2 adet büyük boy patates
1 çorba kaşığı salça
2 adet defne yaprağı
Yeteri kadar sıcak su
Tuz

Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı şekeri; krema kıvamına gelene dek çırpın. Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
325 gr. bitter çikolata
250 gr. margarin

Sosisli kürdan böreği
Sosisleri küp şeklinde doğrayıp, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış taze soğanı ve salamı katıp, 1-2 dakika daha kavurun. Harç soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine kalan zeytinyağından sürün. Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın, daha sonra gül şekli verin ve kürdan batırın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
8-10 adet parmak sosis
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA