Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kazan kebabı

Patlıcanları soyup bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik ve suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurun, tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
4 adet patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan 1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kekik

***
Baklalı pilav

Pirinci 15 dakika ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklaları doğrayın. Doğranmış soğanı üç çorba kaşığı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine baklayı ekleyip sote edin. Kalan zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Pirinci katıp rengi beyazlaşana dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin.

MALZEMELER
250 gr. bakla
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2.5 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA