Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İncir sarma

Su ve toz şekeri üç dakika kaynatın, balı ekleyip ocaktan alın. İrmik, kuskus, zeytinyağı ve tuzu yoğurarak sert bir hamur elde edin, 30 dakika dinlendirin. Doğranmış incir, sıvı yağ, karanfil ve cevizi harmanlayın. Hamuru ikiye bölüp oklavayla açın. Harcı da ikiye bölüp rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirin. Hamurları rulo yapıp yassılaştırın. Dilimleyip sıvı yağda kızartın. Soğuk şerbetin içinde beş dakika bekletin.

MALZEMELER
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşlanmış kuskus
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz Harç için:
10 adet taze incir
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 adet karanfil Şerbet için:
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı bal

Köfteli sebze yemeği
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, şekil verip az yağda iki dakika kızartın. Salça, doğranmış kereviz sapı, patates ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine iki su bardağı sıcak su ve köfteleri koyup 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
4 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
1'er adet patates ve havuç
1'er çorba kaşığı salça ve tereyağı
1 adet kereviz sapı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA