Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Portakallı et sote
750 gr. sığır kontrfile
2 adet portakal
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Karabiber
Portakalların kabuklarını beyaz kısmı da alarak soyun, kabukları şeritler halinde doğrayın. Geri kalanı ise sıkıp suyunu üç çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Eti şeritler halinde kesin, limon kabuğu rendesi, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırın. Portakal kabuklarını tavada kızartıp başka bir tabağa alın. Eti de aynı tavada kızartın. Üzerine tuz, karabiber, kaynattığınız portakal suyunu ve sirkeyi ilave edin. Suyunu çekene dek kaynatın. Portakal kabuklarını üzerine koyarak servis yapın.

Cızlama
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Aldığı kadar un
Ilık süt, maya, şeker ve tuzu karıştırıp 15 dakika bekletin. Üzerine eritilmiş tereyağını koyun. Unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapın, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp ısınmış tavada iki yüzünü de pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA