MALZEMELER
1'er adet kabak, pırasa, havuç
1'er demet maydanoz ve dereotu
3'er çorba kaşığı yoğurt ve tereyağı
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber
Pul biber
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Tuz
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Mantarlı dolma
MALZEMELER
15 adet mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı ince bulgur
1/2 demet kuzukulağı
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine bulguru ve dövülmüş sarımsağı ekleyip çok az su ilave ederek pişirin. Bulgur biraz pişince, kuzukulağını ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Mantarların içlerine çok az zeytinyağı damlatıp fırında 10 dakika pişirip çıkarın, bulgurlu karışımı içine doldurun.