Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Enginarlı semizotu salatası
1 demet semizotu
2 adet enginar
1/2 limonun suyu
1/2 demet su teresi
10 adet kiraz domates
4-5 dal taze soğan
5 dal dereotu ve nane
Tuz Sosu için:
2 çorba kaşığı yoğurt
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Enginarları limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşlayın. Süzüp arzunuza göre doğrayın ve kenara alın. Semizotu ve su teresini temizleyip doğradıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine enginar, ikiye bölünmüş kiraz domates, kıyılmış taze soğan, dereotu ve nane ilave edip harmanlayın. Sos için yoğurt, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Üzerine sarımsak, nane ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Bademli muhallebi
150 gr. çiğ badem
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
Çiğ bademleri ince ince kıyın. Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ve kıyılmış bademleri ilave edin. Arada sırada karıştırarak biraz soğumasını sağlayın. Muhallebiyi kaplara boşaltıp soğuduktan sonra servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA