Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem ?

Kabaklı makarna
2 su bardağı makarna
2 adet kabak
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı çiğ badem
2 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. tulum peyniri
1/2 demet dereotu
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın. Kabakları doğrayıp az suda haşlayıp süzün. Kıyılmış bademi, dereotunu, haşlanmış kabağı, peyniri ve çam fıstığını harmanlayıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı katın, makarnayla karıştırın.

Sakızlı muhallebi
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
80 gr. beyaz çikolata
2 parça damla sakızı Üzeri için:
Frambuaz
Süt, elenmiş un, yumurta sarısı ve şekeri tencerede karıştırın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ve beyaz çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini katıp pütürsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerine frambuaz koyarak servis yapın.

Beşamel soslu domates
4 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
4 dal maydanoz
1/2 demet maydanoz
Domatesleri ikiye bölüp içlerini oyun. Tereyağını ve unu kavurup üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan alıp taze soğan, maydanoz ve domates içleriyle harmanlayın. Harcı domateslere doldurup üzerlerine kaşar peyniri serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA