Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay çiğ köfte

Bulguru biber salçasıyla karıştırın. İnce doğranmış soğanı ilave edip yoğurun. Suyu da döküp bulgurlar şişinceye kadar yoğurun. Çırpılmış yumurtayı zeytinyağında karıştırarak pişirin, bulgura ekleyip karıştırın. Limon suyu, tuz, karabiber, ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun. Elinizle köfte şekli verin.

MALZEMELER

2 su bardağı bulgur
3 çorba kaşığı biber salçası
3 adet soğan
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet limonun suyu
1 su bardağı ılık su
Tuz Karabiber

ZEYTİNYAĞLI PATATES
Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Küp kesilmiş domates, doğranmış sivri biber, yarım ay şeklinde kesilmiş soğan ve patatesi zeytinyağlı suda 10 dakika pişirin. Tuz ve şekeri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip servis tabağına alın. Tenceredeki harca kekik, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırarak, patateslerin içine paylaştırın.

MALZEMELER

3 adet patates
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet soğan l l 3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik

BİBERLİ PALAMUT
Palamutları dilimleyip yıkayın, tepsiye ya da tencereye dizin. Salçaları bir çay bardağı su ile karıştırıp balıkların üzerine dökün. Defne yaprağı, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yarım bardak suyu üzerine ekleyin. İsterseniz üzerleri kızarıncaya kadar fırında, isterseniz kapağı kapalı olarak ocakta pişirin.

MALZEMELER

2 adet palamut
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA