Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Abant kebabı

Eti, mantarları, soğanı ve biberi 10 dakika kavurun. Bir bardak suyla açtığınız salçayı ve defne yaprağını ekleyin. Patlıcanları közleyip içini çıkarın. İçi etli malzemeye ekleyin. Harcı patlıcanların içine bölüştürüp tepsiye dizin. Tepsinin üstünü folyo ile kapatıp fırında 20 dakika pişirin, folyoyu alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER

4 adet bostan patlıcanı
300 gr. kuzu et
1 adet soğan
500 gr. mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Defne yaprağı
Tane karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz

ELMALI BENYE

Toz şeker ve suyu kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı, süt, kabartma tozu ve tuzu, boza kıvamı alacak şekilde çırpın. Kabukları soyulmuş elmaları halka halka doğrayın. Elma dilimlerini bulamaca batırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sonrasında soğumuş şurubun içine koyun. Üzerini mevsim meyveleriyle süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet elma

ŞURUBU İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

TAHİNLİ SİMİT
Hamuru için şeker, maya, zeytinyağı, yumurta ve ılık suyu karıştırın. Üzerine unu ve mahlebi ekleyip hamur haline getirip 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Suya batırın, susam ve çörek otu karışımına bulayıp tepsiye dizin. Kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
1 bardak ılık su
1 çorba kaşığı şeker
1 kaşık mahlep
1 kaşık maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta

ÜZERİNE:
1 çay bardağı susam
3 çorba kaşığı çörek otu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA