Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Düğün çorbası

Et ve bütün soğanı, et kemikten ayrılana dek pişirin. Et ve soğanı tencereden alın. Eti kemiğinden ayırın. Bir kasede un ve yarım su bardağı et suyunu karıştırın. Tuz ekleyin. Et suyu kaynamaya başlayınca, unlu karışımı ekleyin. Eti 15 dakika kaynatın. Limon suyu ve yumurta sarılarını çırpın, tencereye katın, bir taşım kaynatın. Tereyağında yakılmış pul biberi üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 kg. kemikli gerdan
1 adet soğan
10 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
2 adet yumurtanın sarısı

ÜZERİNE:
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı


Pilavı tereyağında kavurun, üzerine suyu ekleyerek 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi kavurup tavadan alın. Aynı tavaya rendelenmiş soğanı ve eti koyup kavurun. Üzerine az miktarda su ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince baharatları ekleyip harmanlayın. Pilavı, etleri, kavrulmuş badem ve fıstıkları karıştırıp servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
200 gr. kuşbaşı et
1 soğan
Tarçın
Yenibahar
Karabiber

PATLICANLI LAHMACUN

Ekmek hamurunu ince açın ve üzerine nemli bir bez örtün. Domates, sivri biber, dövülmüş sarımsak ve kıymayı yoğurup hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Közlenmiş patlıcanları ezip pişirdiğiniz lahmacunların üzerine yerleştirip dürüm yaparak servis yapın.

MALZEMELER

1 ekmek hamuru
3 adet közlenmiş patlıcan
1 soğan
3 domates
200 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yaprak maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA