Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze güveci

2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. peynir
1/2 demet maydanoz
300 gr. taze fasulye
100 gr. brokoli
1 adet kabak
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, fesleğen
Yumurtaları çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve ezilmiş peynirleri içine ekleyip karıştırın. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ince kıyılmış brokoli ve fasulyeyi de karışıma ekleyip karıştırın. En son sarımsak ve baharatları ilave edip harmanlayın. Karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırıp 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Tavuk köfte
600 gr. tavuk kıyma
1 soğan
4 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 haşlanmış patates
1 çay bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 kaşık salça
1 bardak su
Tereyağı
Kekik, tuz, karabiber
Kıyma, yumurta, galeta unu, ince bulgur, soğan, sarımsak, haşlanmış patates ve baharatları yoğurun. Yuvarlak köfteler yapıp tepsiye dizin. Fırında 10 dakika pişirin. Bu arada salça, tereyağı ve suyu üç dakika kanatıp sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirip bol maydanoz serpin.

Yassı kadayıf
6 adet yassı kadayıf
2 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Üzerine:
1 çay bardağı ceviz
Su, şeker ve limon suyunu birlikte kaynatarak şurubu hazırlayın. Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. İki yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve sıcak şurubu koyup 15-20 dakika kaynatın. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA