Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze çorbası

Kıyılmış soğan ve sarımsağı tereyağında bir-iki dakika kavurun. Küp doğranmış kereviz, patates, havuç ile kereviz sapını ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ilave edin ve birkaç kez çevirdikten sonra tuz, karabiber ve suyunu katın. Önce harlı, sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 çorba kaşığı un
6-7 su bardağı su
Tuz, karabiber

KAVURMALI YUMURTA
Tavayı ocağa alıp hiç yağ eklemeden kavurmayı koyun ve kaşıkla mümkün olduğu kadar ezin. Dövülmüş sarımsak ve baharatları ilave edin. Ezme işlemine devam ederek beş dakika kavurun. Kavurmayı servis tabağına aktarın. Aynı tavaya, yumurtayı kırıp sarısını zedelemeden beş dakika pişirin. Yumurtayı kavurmanın üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER

300 gram kavurma
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta

KAYISILI KEK
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve sütle çırpın. Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma yedirin. Küp doğranıp una bulanmış kayısıları ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirip, harca ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
15 adet kuru kayısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA