Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısı soslu sütlaç

1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Sosu için:
12 adet kayısı
1/2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Pirinci, aynı seviyede su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sütü katıp arada karıştırarak 20 dakika pişirin. Nişastayı biraz suyla açıp şekerle birlikte tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirip kaselere aktarın. İnce doğranmış kayısıları, tozşeker ve suyla yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Biraz suyla açılmış nişastayı ekleyin. Kıvam alana dek pişirin. Sütlacı, sosla servis yapın.

Pazı mücveri
1 demet pazı
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
5 dal maydanoz
1/2 adet soğan
Tuz, karabiber
Pazıyı yıkayın, suyunu iyice süzüp ince ince kıyın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp pazılı karışıma ekleyin. Unu da ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan birer kaşık alarak az yağlanmış tavaya dökün, arkalı önlü kızartın ya da bir fırın tepsisine dökerek 20 dakika pişirin.

Pastırmalı et sarma
6 parça biftek
12 adet pastırma
4 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Etleri tuz ve biberle ovun. Ortalarına pastırmaları koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun. Tereyağını tavaya koyup etleri iyice kızartın. Üzerine rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA