Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli sebze

Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı ve salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohutları, küp doğranmış havucu, patatesi ve köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

MALZEMELER

1/2 kg. kıyma
1'er adet patates, havuç, soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı galeta unu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber


Lavaş ekmeklerini uzun şeritler halinde kesin. Sonra üst üste koyup üçgen şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup fırında 10 dakika kızartın. Hemen üzerine baharatları serpin ve zeytinyağını gezdirip elinizle harmanlayın. Tekrar fırına verip beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER

2 adet lavaş ekmeği
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik

FINDIKLI PUDİNG

Toz haline getirilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında bir saat bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER

1/2 su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon kabuğu
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA