Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Soyalı pırasa
1 kg. pırasa
3 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
2'şer çorba kaşığı soya sosu ve balzamik sirke
1 adet limonun suyu
Pırasa ve havuçları temizleyip verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları iki dakika soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılınmaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ilave edin.

Ballı kıtır
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal
Bir kaba zeytinyağını, yumurtaları, sütü ve aldığı kadar unu koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp iki-üç santim uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.

Kabak çorbası
2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
4 dal dereotu
Tuz
Kıyılmış soğan, doğranmış havuç, kabak ve sıvı yağı tencereye alıp soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Su ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu iyice çırpın. İçine çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyin. Çorbayı ocaktan almaya yakın yoğurtlu karışımı ilave edin. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA