Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Arpacık soğanlı pilav

25-30 adet arpacık soğan
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
1 paket iri arpa şehriye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
8 su bardağı sıcak su
Soğanları temizleyip tereyağında 20- 25 dakika soteleyin. Üzerine doğradığınız domatesi, sivri biber ve kırmızı biberi ilave edin. 10 dakika sonra şehriyeleri ve maydanozu da ekleyin. Beş dakika kavurup üzerine suyu ve tuzu ileve edin. Tencerenin kapağını kapatıp 15- 20 dakika orta ateşte pişirin.

Çikolatalı muzlu kek
1 paket bitter çikolata
2 adet muz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Küçük bir kapta yağ, şeker ve çikolatayı eritin. Ayrı bir kasede muz ve yumurtaları blender yardımıyla karıştırın. Eritilen çikolatalı karışımı, çırpılan muz ve yumurtalı karışımın içine döküp karıştırın. Bir bardak unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.

Patates salatası
1 kg. patates
2 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gr. pastırma
1/2 demet maydanoz
Tuz, kmarabiber
Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Portakal suyunu kekikle birlikte yarı yarıya azalana kadar kısık ateşte kaynatın, süzgeçten geçirin. Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri soyup dilimleyin. Portakal sosunu patateslerin üzerine gezdirin. Dolmalık fıstığı kavurun. Aynı tavada pastırmaları pişirin. Sonra bütün malzemeleri karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA