Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu külbastı

Külbastıları tuzlayıp ızgarada kızartın. Pişerken kurumalarını önlemek için üzerlerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün. Damla sakızını derin dondurucuda beş dakika bekletin ve havanda dövün. Eti yayvan bir tencereye alın. Üzerine et suyu, sarımsak, sirke, dövülmüş damla sakızı, karanfil, kimyon, tarçın, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte et iyice yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuzu külbastı
4 kaşık tereyağı
3-4 parça damla sakızı
1 bardak et suyu
8 diş sarımsak
3 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı karanfil, tarçın, kimyon
Tuz, karabiber

PIRTIK BÖREĞİ

Peyniri ezip maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. Eritilmiş margarin ve sütle çırpılmış iki yumurta ilave edin. Yağlanmış tepsiye bir yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları şeritler halinde kesin, karışımla karıştırıp tepsideki yufkanın ortasına dökün. Sarkan yufkayla üzerini kapatın. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Fırında kızarana dek pişirin.

MALZEMELER

200 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 adet yufka
Tuz, karabiber

UNLU KURABİYE

Un, mısır unu, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Üzerine sıvı yağı ilave ederek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı mısır unu
1 yumurta
4 çorba kaşığı dövülmüş fıstık
1 çay bardağı pudra şekeri
1 palet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA