Çiçeklerine ayrılmış karnabaharı, taze soğanın beyaz kısımlarını, üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ve tuz ilavesiyle 25-30 dakika pişirin. Krema ve beyaz biberi ekleyip blenderden geçirin. Çorbanızın üzerini incecik kıydığınız taze soğanla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
1 çay bardağı krema
3 adet taze soğan
1 tutam beyaz biber
Tuz
Pırasalı makarna
Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağını ve kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. Tencereye zeytinyağını alın, kıyılmış pırasa ve kurutulmuş domatesi sebzeler yumuşayana kadar soteleyin ve makarnayla karıştırın. En son olarak da kıyılmış dereotunu ekleyip servis tabağına alın.
MALZEMELER
Yarım paket makarna
200 gr. pırasa
10 yaprak fesleğen
5 adet kurutulmuş domates
Yarım demet dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Limonlu kurabiye
Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Üzerine bir adet yumurta ve bir adet yumurta sarısı ekleyin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ilave edip yoğurun. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını üzerine sürün, Hindistan cevizine bulayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr. tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi