Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balkabağı çorbası

Doğranmış balkabaklarını, soğanı ve havucu, üzerine suyu ekleyip havuçlar pişene kadar 20 dakika pişirin ve mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek iki dakika kavurun. Ezilmiş karışımı da üzerine döküp beş dakika kaynatın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER

300 gr. balkabağı
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Ayva tatlısı
Ayvaları soyup ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine portakal suyu ve şekeri gezdirip 20 dakika pişirin. Suyuyla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kuru üzümleri sıcak suda bekletip ayvaya ekleyin. Üzüm, üzüm suyu ve haşhaşı ilave edip 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 adet ayva
1 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
100'er gr. yeşil ve kırmızı üzüm
1 çay bardağı üzüm suyu
1 tatlı kaşığı haşhaş

Soslu börek

Un ve yağı kavurun, sütü koyun. Kaynamaya başlayınca haşlanıp didiklenmiş tavuğu, tuz ve karabiberi koyun. Doğranmış soğanı yağda kavurup domates, sarımsağı ilave edin. İki adet yufkayı üst üste koyup tavuk suyuyla ıslatın, üzerine zeytinyağı sürün. Dörde kesip iç malzemeyle sarın. Üstüne sosunu döküp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

5 tavuk budu
4 yufka
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 domates
1 soğan
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA