Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı karnabahar

1/4 karnabahar
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
2 adet patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
Tuz
Soğanları soyup bütün olarak zeytinyağında soteleyin. Havuç ve patatesleri doğrayın. Önce havuçları, sonra patatesleri soğana ekleyip bir-iki dakika daha soteleyin. Suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları, tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Kesme şekeri ve tuzu da ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Tarçınlı tavuk
1 adet tavuk
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber, tuz
Tavuğu tencereye koyup su ekleyin. Soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip haşlayın. Tavuğu tencereden alıp suyunu süzün. Bir kapta zeytinyağı, tarçın ve karabiberi karıştırıp tavuğun her tarafına sürün. Tavuğu yağlanmış tepsiye koyup fırında pişirin. Fırından alıp üzerine parça parça tereyağı koyun.

Meyveli turta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı meyve suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı un
İçi için:
1 adet armut
1 adet elma
4 çorba kaşığı şeker
Tarçı
Tereyağı, ceviz içi, pudra şekeri, un ve meyve suyunu yoğurup merdane yardımı ile açın. Bir fırın kabına dilimlenmiş elma ve armudu dizip üzerine şeker serpin. Açtığınız hamuru meyvelerin üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın, üzerine tarçın serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA