Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak salatası

İç baklaları soyun. 10 tanesini kenara ayırıp kalanını blender'dan geçirin. Üzerine peynir ve karabiber ekleyip birkaç saniye daha çekin. Harçtan küçük toplar hazırlayın. Ispanak yapraklarını servis tabağına alın. Doğranmış kırmızı biber, zeytin, ayırdığınız iç bakla ve bakla toplarını yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu üzerine gezdirin.

MALZEMELER

200 gr. iç bakla
500 gr. ıspanak
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
10 adet zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber

KARNABAHAR KÖFTESİ

Karnabaharı ayırıp, saplarını kesip tuzlu, limonlu suda haşlayın. İyice süzüp, geniş bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri şehriyeye bulayın. Kızartıp servis yapın.

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
1/2 limonun suyu
1 adet küçük boy soğan
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 kahve fincanı un
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
1 su bardağı tel şehriye

BEZELİ PASTA

Yumurta, şeker ve unu bir tencereye koyup sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Arzu ettiğiniz meyve ve bezeyle süsleyin.

MALZEMELER

1 adet hazır pasta keki
4 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA