Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Soğan yahnisi
6 adet soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz
Dörde bölünmüş soğanları tereyağında beş dakika kavurup eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sütlü börek
2 adet yufka
2 su bardağı süt
Kızartmak için:
1.5 su bardağı sıvı yağ
Yufkalardan birini tezgaha yayın. Bir ucundan başlayarak sıkı sıkı sarın ve 1.5 santim kalınlığında dilimlere kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yufka dilimlerini yüksek kenarlı bir kaba koyarak üzerine sütü dökün. Üç-dört saat kadar bekletip kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre üzerine pudra şekeri serpebilir, çikolata sos dökebilir ya da yanında peynirle servis edebilirsiniz.

Pastırmalı pilav
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
1 adet soğan
6 dilim pastırma
1 adet havuç
1 tutam şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Rendelenmiş soğanı ve ikiye bölünmüş havucu, üzerine biraz su ilave ederek kaynatın. Kaynayan sudan havuçları alıp şeker, tuz ve pirinci koyun. Ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa biraz su ilave edin. (Bildiğimiz pilavdan biraz daha fazla olması lazım.) Üzerine az pişmiş pastırmaları ekleyerek sıcak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA