Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu salata

Bulguru, üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak suda şişmeye bırakın. Bulgur şişince, doğranmış domates, çarliston biber, haşlanmış mısır ve bezelye ve baharatlarla harmanlayın. Salatalık ve yeşilliklerle karıştırıp servis tabağına alın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1/2 su bardağı bezelye
1/2 su bardağı mısır
2 adet salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Yeşillikler
Tuz, kırmızıbiber, nane

Burgu kraker


Un ve yağı yoğurun; tuz, mahlep ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru çubuklar halinde yuvarlayıp daha sonra kendi içlerinde ikiye katlayıp burgu yapın. Burguların üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu ya da susama bulayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve mahlep
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta

Benekli kurabiye


Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine yoğurt, tereyağı, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ve vanilya ekleyip yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapın, yumurta akına bulayın. Üzerine parça çikolataları yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı parça çikolata
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA