Yıkanmış pirinci kaynayan suya koyun, tereyağı ve tuzu ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirin, ılınmaya bırakın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, ılınan çorbaya katıp karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı su
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
KOLAY PERDE PİLAVI
Dolmalık fıstıklar, rendelenmiş soğan, kuş üzümü ve kabuk tarçını tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyu, şeker, baharatlar ve rendelenmiş domatesi ekleyip pişmeye bırakın. Bir fırın kabına yufkaları dizin. Az pişen pilavı da yufkanın içine koyup, dereotunu ve fıstıkları ekleyip sarkan yufkaları üzerine kapatın. 30 dakika fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1/2 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuş üzümü
Yenibahar, tuz, karabiber
KAYISILI KURABİYE
Yağları, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Hamur yumuşak oluncaya kadar un ilave ederek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırıp inceltin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Kayısıların üzerine çok az su koyun, kısık ateşte 10 dakika pişirip soğutun. İki adet kurabiyeyi, aralarına kayısı püresinden koyarak yapıştırın.
MALZEMELER
2 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
5 adet kuru kayısı
1 paket vanilya