Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tuzlu pasta

Bir yumurta, tereyağı, un, tuz ve kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur yapın, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan uzun çubuklar yapın, şekillendirip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Peynirli sosis


Yağsız bir tavada hellim peynirlerinin iki yüzünü de dört dakika kadar kızartın, tavadan alıp rendeleyin. Aynı tavaya zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, kıyılmış fesleğeni koyup iki dakika kavurun. Üzerine sosisleri ekleyip beş dakika pişirin. Rendelenmiş hellim peynirini üzerine ekleyerek servis tabağına dizin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER

2 dilim hellim peyniri
4 adet uzun sosis
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 yaprak fesleğen
Tuz, karabiber

Domatesli ayva


Kuru domatesleri zeytinyağında iki-üç saat bekletin. Ayvaları soyup dilimleyin, limonlu suya koyun. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kurutulmuş domates, salça, küp doğramış domates ve kıyılmış sivri biberi ilave edip sote edin. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp pişirin. Nar ekşisi ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER

10 adet kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet ayva
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 limon suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
Nar ekşisi
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA