Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nar şerbeti

Narların suyunu sıkın. Elmayı rendeleyin, üzerine şeker, karanfil, zencefil, tarçın ve nar suyunu ekleyip karıştırın. Beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Bir tülbentle süzüp soğuk olarak ikram edin.

MALZEMELER

5 adet nar
1 su bardağı şeker
2 adet kabuk tarçın
1 adet elma
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil

HİNDİ GÜVEÇ
Doğranmış soğanı, kıyılmış sivri biberi ve maydanozu, küçük küpler halinde kesilmiş patatesleri harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Güveçlerin üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 35 -40 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

500 gr. hindi eti
1 adet soğan
1 adet patates
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet sivri biber
Kimyon
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın, üzerine muhallebiyi dökün. Badem ve fındıkla süsleyin.

MALZEMELER

6 adet pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA