Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğan kebabı

Soğanların kabuklarını soymadan ikiye bölün ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup köfteler hazırlayın. Soğan ve köfteleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında bir saat pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuru soğan
600 gr. kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber

PEYNİRLİ PAZI SARMA

Pazı yapraklarını ve kuş üzümünü 30 dakika kadar suda bekletin. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında beş dakika kavurun. İçine kuş üzümü, fıstık ve kıyılmış dereotunu ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. İçine lor peyniri ve yoğurdu koyup karıştırın. Pazı yapraklarını karışımla sarıp tencereye dizin. Üzerine biraz su ekleyip 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

1 kg. pazı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 çay bardağı zeytinyağı
300 gr. lor peyniri
100 gr. süzme yoğurt
1 çorba kaşığı fıstık
Dereotu, nane

PALAMUT ÇORBASI

Palamutları fileto şeklinde hazırlayın. Doğranmış soğan, sivri biber, havuç, kırmızıbiber ve defne yaprağını tencereye koyun. Üzerine balıkları yerleştirin. Çok az su ekleyip 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. 20 dakika pişirip fırından alın, içine sıcak su koyup ocak üzerinde beş dakika kadar daha pişirin.

MALZEMELER

2 adet palamut
1 soğan
2 sivri biber
2 kırmızı biber
3 defne yaprağı
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 domates
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA