Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Keşkül

3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi
30 adet ceviz
2 çorba kaşığı fıstık
1 çay bardağı çiğ badem
Muhallebiyi yapmak için sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp içine kıyılmış bademleri, Hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Keşkülü kaselere paylaştırıp iki saat buzdolabında bekletin. Üzerini ayıklanmış nar taneleri ve kuru yemişlerle süsleyerek servis yapın.

Ayvalı kuzu kapama
1 adet ayva
500 gr. parça et
15 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çubuk tarçın
1 adet karanfil
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Etleri 10 dakika kadar pişirin. İçine tarçın kabuğu, karanfil, kabuklarıyla dilimlenmiş ayva ve arpacık soğanları ilave ederek suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Suyunu çok bırakmadıysa bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Baharatlarla tatlandırıp servis yapın.

Kıymalı börek
4 adet yufka
400 gr. kıyma
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
3 sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Kıyma ve rendelenmiş soğanları iyice kavurun. Üzerine doğranmış sivri biber, domates ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. İç malzemeyi yufkaların içlerine paylaştırıp muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ya da 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA