Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli patatesli kek

Patates ve havucu haşlayıp küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince kıyılmış maydanozu, yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştırın. Sonra patatesli karışımı, baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 adet patates
2 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz
Karabiber, kırmızıbiber, tuz

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA

Baklaları yıkayıp tencereye aktarın. Üzerine şeker, limon suyu ve üç su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca irice doğranmış soğanları da içine ekleyip birlikte pişirmeye devam edin. Baklalar pişince ocaktan alın ve zeytinyağını dökün. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu dökün.

MALZEMELER


1 su bardağı iç bakla
1 adet soğan
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 demet dereotu

ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

Şekeri ve sütü karıştırarak kaynatın. Ayrı bir yerde kakao, çiğ krema ve nişastayı çırpıp sütün içine ekleyin. Sürekli karıştırın ve koyulaşınca ocaktan alın. İçine parça çikolatayı ve vanilyayı da ekleyip servis yapmak istediğiniz kaplara boşaltın. Soğuyunca üzerini parça çikolatayla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
100 gr. parça çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA