Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuçlu Brüksel lahanası

Rendelenmiş soğan, zeytinyağı ve dilimlenmiş havuçları beş dakika kavurun. Üzerine Brüksel lahanalarını, dövülmüş sarımsağı ve şekeri ilave edin, çok az su ekleyerek lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine limon suyu sıkarak servis yapın.

MALZEMELER


300 gr. Brüksel lahanası
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç

AYVALI MUHALLEBİ


Unu tereyağında kavurun, sütü ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip 10 dakika çırpın. Ayvaları karanfille az suda haşlayın, üzerine bal gezdirip fırında 15 dakika pişirin. Muhallebiyi kaselere paylaştırın, üzerine soğuyan ayvaları yerleştirin.

MALZEMELER


3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
3 adet ayva
2 adet karanfil
3 çorba kaşığı bal

KARALAHANA ÇORBASI

Kuru fasulye ve mısır yarmasını altı saat suda bekletin. Süzmeden tencereye koyun. Biraz su ekleyerek pişmeye bırakın. Balkabağını haşlayıp suyunu süzün ve ezin. Karalahanayı ince doğrayın ve fasulyeli mısırın üzerine koyun. Balkabağını da ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Kızdırılmış pul biber ekleyin.

MALZEMELER


1 demet karalahana
1 su bardağı kuru fasulye
1/2 su bardağı yarma mısır
1 dilim balkabağı
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA