Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Paskalya çöreği

Unu eleyin, ortasını açıp mayayı koyun. Sütün yarısını ekleyerek mayayı ezin ve iki dakika bekletin. Üzerine süt, iki adet yumurta, tereyağı, pudra şekeri ve mahlebi ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru üç parçaya bölüp saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup 10 dakika dinlendirin. Kalan yumurtanın sarısını sürüp fırında pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg un
1 çorba kaşığı toz maya
1 çay bardağı ılık süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep
Tuz

Bezelyeli mantarlı çorba


Doğranmış mantarları, halka kesilmiş havucu ve dövülmüş sarımsağı tereyağında beş dakika kadar kavurun. Tarhanayı suyla açıp tencereye ekleyin. Bezelyeyi de ilave edin. Sıcak suyu ekleyerek üç dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Daha sonra 20 dakika kadar orta ateşte pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
6 adet mantar
1 adet havuç

Kabaklı kuzu kavurma


Eti hiç su koymadan beş dakika kavurun, zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. İri doğranmış biberleri ve kabakları ilave edin. Ezilmiş sarımsak ve yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da üzerine yerleştirdikten sonra hiç su koymadan kısık ateşte pişmeye bırakın.

MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 kg. kabak
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA