Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuruyemiş lokumu

400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket Hindistan cevizi
150 gram tuzsuz Antep fıstığı
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın. Topların bir kısmını Hindistan cevizine, bir kısmını Antep fıstığına bulayarak servis yapın.

Turşu yahnisi
1 kg. lahana turşusu
1/2 kg. iri doğranmış kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı salçalık biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 kesme şeker
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kalın bulgur
2 çay kaşığı pul biber
Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun.

Çikolatalı sütlaç
1 çay bardağı pirinç
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
Pirinci, üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın. Üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Bir kabın içinde pirinç ununu ve kakaoyu karıştırıp çok az suyla açın. Karışımı tenceredeki kaynayan sütün içine döküp karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine rendelenmiş çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın, soğuk olarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA