Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli brownie

1 fincan tereyağı
1 fincan un
150 gr. bitter çikolata
4 adet yumurta
2 fincan toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1/2 fincan ceviz içi
Tereyağı ve çikolatayı kısık ateşte eritin. Soğuyunca şekeri, iri dövülmüş cevizi, vanilyayı, unu ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirin. Karışımı unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Kolay analı kızlı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. yağsız kıyma
2 çorba kaşığı salça
3 su bardağı + 1 çay bardağı sıcak su
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Nohudu akşamdan ıslatın. Bulgurun üzerine baharatları koyup iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin, 20 dakika bekletin. Üç su bardağı suya doğranmış soğanın ve zeytinyağının yarısını ve salçayı koyun, kaynayınca nohudu katın, 15 dakika pişirin. Bulguru, kıyılmış maydanozu, kalan soğanı, cevizi, kıymayı ve bir çay bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak, nohutlu salçalı suyun içine atın. 10-15 dakika pişirin.

Simit
4 su bardağı un
30 gr. yaş maya
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı susam
Maya ve bir su bardağı ılık suyu bir saat bekletin. İki çorba kaşığı pekmezi bir su bardağı ılık suyla karıştırın. Unu bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı, pekmezli suyu ve tuzu ortasına koyup yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak simit şekli verin. Bir su bardağı su ve kalan pekmezi karıştırın. Simitleri önce bu suya, sonra susama batırıp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA