Kıyılmış taze soğanları yağda soteleyin. Kıymayı da ilave ederek hafifçe kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek tam suyunu çekmeden semizotu, küp doğranmış kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp karabiber, tuz, su ve kalan domatesi ekleyerek 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. semizotu l 2'şer adet kabak ve patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates l1'er demet maydanoz ve dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
SICAK ÇİKOLATA
Süt ve suyu bir tencerenin içine koyup kaynamaya bırakın. Nişastayı az suyla açıp ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın, şekeri, kakaoyu ve bitter çikolatayı koyup karıştırın. Çikolata eriyince bardaklara paylaştırıp servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı şeker
50 gr. bitter çikolata
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
LAHANALI MAKARNA
Lahanayı iri iri doğrayın, tuz serpin. Üzerine ağırlık olarak porselen bir tabak kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Yemeği hazırlayacağınız zaman lahanayı kevgire alıp hafifçe sıkın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğan ve lahanaları üzerine ekleyip lahanalar kahverengileşene kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün, lahanayla karıştırın. Üzerine karabiber ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet orta boy lahana
1 paket renkli makarna
250 gr. tereyağı
1 adet soğan
Tuz, karabiber