Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu tandır

Rendelenmiş soğan, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Etin her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabına koyup bir saat dinlendirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Eti bir tencereye alın, su koyarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin. Bir kasede salça ve yoğurdu karıştırın, etin üzerine sürün. Eti bir tepsiye koyun. Üzerine erimiş margarin sürerek fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


1/2 kg. kemikli kuzu eti
2 adet soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kekik

YUFKALI KADAYIF SARMASI

Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin. Kadayıfı elinizle didikleyin. Zeytinyağı ve tereyağı koyarak yoğurun. Bir adet yufkayı düz zemine yayın. Üzerine kadayıfın yarısını yayın, dövülmüş cevizi ekleyin. Rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. 190 derecelik fırında kızartın. Üzerine soğumuş şerbeti dökün.

MALZEMELER


300 gr. kadayıf
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Limon suyu

TUZLU KEK


Yumurta, yoğurt ve yağı çırpın. İçine bir çay bardağı su ekleyip çırpmaya devam edin. İçine unu, kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş peynirleri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


3 yumurta
1su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
200 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
1 çay bardağı siyah zeytin
Dereotu, maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA