Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli kolay börek

Patatesleri haşlayın ve soyup rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte yoğurun. Eliniz unlayarak hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 adet ekmek hamuru

Renkli irmik tatlısı


Kakao hariç, hamur için verilen tüm malzemeyi iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için verilen malzemelerle şerbeti hazırlayın. Fırından çıkardığınız hamura soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice emince, su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesip servis tabağına alın. Kalan kırıntıları kakao ile ezip yuvarlakların üzerine yayın.

MALZEMELER

5 çay bardağı un
1.5 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu

Bulgur salatası


Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip şişmesini sağlayın. Maydanozu ince kıyın, biberi ve domatesleri zar şeklinde doğrayın, bulgurla karıştırın. Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökerek harmanlayın. Servis tabağına alın.

MALZEMELER

2 kahve fincanı ince bulgur
2 kahve fincanı sıcak su
2 demet maydanoz
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA