Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli tartölet

Hamur için gerekli tüm malzemeyi bıçak yardımıyla, yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp 30 dakika bekletin. İç malzemelerini karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartölet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri

İÇİ İÇİN:

2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

PİRİNÇLİ ÇORBA

Kabak ve patatesleri küp biçiminde doğrayın. Tencerede tereyağını eritip suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve pirinci de ekleyip beş dakika kadar pişirin. Kabak ve patatesleri ilave edin. 15 dakika orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca, küp biçiminde doğranmış domatesleri tencereye koyun. İnce kıyılmış soğan, nane ve maydanozu ekleyip beş dakika daha kaynatın.

MALZEMELER


3 adet patates
3 adet kabak
100 gr. tereyağı
4 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet domates
1/2 demet taze soğan
1/2 demet nane
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

NAR SULU MUHALLEBİ

Bir tencereye nişasta ve suyu koyun, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Dikdörtgen bir kabın içine döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca kare şeklinde kesip üzerine bolca pudra şekeri serperek kaplara bölüştürün. Şerbeti hazırlamak için, kızılcık reçelini nar suyuyla sulandırıp süzün ve muhallebinin üzerine dökün. Servis yaparken de gül suyu döküp ikram edin.

MALZEMELER


1 litre su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı gül suyu
1 çay bardağı kızılcık reçeli
1 çay bardağı nar suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA