Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı pastırmalı yumurta

300 gr. ıspanak
1 adet soğan
4 adet yumurta
50 gr. pastırma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Doğranmış soğanları tereyağında kavurun. Üzerine ince doğranmış ıspanak yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip dört dakika kadar pişirin. Ispanaklar yumuşayınca pastırma dilimlerini koyun, ortalarına yumurtaları kırın ve kapağı kapalı olarak dört dakika daha pişirin.

Helvalı baklava
20 adet baklavalık yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
Helva için:
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Tereyağını eritin, üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip üç-dört dakika daha kavurun. Toz şeker ve suyu kaynatıp ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti döküp karıştırın. 10 adet baklava yufkasını tepsiye yayın. Üzerine soğumuş helvayı yayın. Kalan yufkaları da üstüne koyup dilimleyin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. 200 derece fırında pişirin.

Şekerlemeli toplar
1 adet muz
8 adet bebe bisküvisi
1/2 paket çikolata kremalı bisküvi
1/2 su bardağı süt
50 gr. bitter çikolata
Pasta şekeri
Muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyerek iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyerek karışıma iyice yedirin. Elinizle yuvarlayıp küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp servis tabağına dizin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA