Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Narlı tavuk

2 adet tavuk kalça
5 adet yufka
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet nar
Tuz, karabiber
Yufkaları rulo haline getirip ince ince kıyın. Fırına verip kurutun. Fırından çıkan yufkaları parçalayın. Tavukları üzerine geçecek kadar su koyup haşlayın. Süzüp ince ince didin. Tavuk etlerini, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve yufkaları harmanlayın. Üzerini nar taneleriyle süsleyin.

Elmalı kurabiye
1adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1.5 su bardağı un İçi için:
1çay bardağı ceviz
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 yumurta akı
Yumurta, yoğurt, tereyağı, vanilya, kabartma tozu, şeker ve unu yumuşak bir hamur olarak yoğurun. Rendelenmiş elma, yumurta akı, kıyılmış ceviz ve şekeri karıştırın. Unlanmış tezgahta hamuru açıp bardak ağzıyla kesin ve bir yanına iç malzemeden koyup diğer yarısını üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

Kıtır patates
4 adet patates
125 gr. cheddar peyniri
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 su bardağı krema
1.5 su bardağı mısır gevreği
Tuz, karabiber
Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Nişasta ve kremayı karıştırın. Bir fırın kabına; patates, peynirli karışım, kremalı karışım olacak şekilde kat kat döşeyin ve fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp robotta çekilmiş mısır gevreklerini üzerine dökün. Yeniden fırına koyup 20 dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA